The Story

Publicerat den .

Ja alla har vi en story som följer oss dag ut och dag in. Vi föds och växer upp, vi fylls med bilder, platser, ord, skolkompisar, vänner, bästisar, kollegor. I början drömmer vi om stora saker vi vill bli, vara, skapa och göra i livet men sakta men säkert bryts detta till att följa ett fast mönster. Du och jag blir mindre och mindre fria, vi blir mer och mer inrutade att göra saker som någon annan satt upp.

När jag var mindre upplevde jag mycket utan att egentligen ha allt det materiella som vi har idag. I skolan skulle vi lära oss att läsa, skriva, räkna det är det jag minns i alla fall. Givetvis utökandes detta till att mixas med andra ämnen. Men saker som jag nu i efterhand tycker att vi missar i hemmen och i skolan är att prata och uppmuntra det vi drömmer om och vilka mål i livet vi har, allt för att låta det bli drivkraften till att läsa, skriva och räkna, ja lära oss nya saker.

En annan viktig sak som jag inte fick i skolan eller hemma det är hur pengar fungerar i samhället och i affärsvärden. Jo vi fick lära oss att räkna vilket är en bra grund vilket skrivandet och läsandet också är. Men om jag tar ett exempel hemifrån var det oftast ”Nej det har vi inte råd med, pengar växer faktiskt inte på träd” eller ”Ska du ha den där dyra saken då får du allt hjälpa till mer hemma först”.

När jag blev äldre då var det ungefär samma sak bara att det vinklades mer åt det här hållet ”Ja se till att få bra betyg så du kommer in på ett bra gymnasium så du kan få ett bra jobb som så småningom ger dig en bra lön”. Alltså inget om hur, vad eller varför jag behöver ha pengar (hitta drivkraften) eller hur pengar genereras. Det här kommer jag ta upp mer framöver, hör gärna av dig om detta är av intresse för dig!

Nu när jag blivit äldre och bildat familj, fått barn, fått diabetes och även gått in i den berömda stress väggen. Har jag fått börja om och lära mig igen om en massa saker, det största är att drömma igen och titta mer på vad jag är bra på samt att hitta drivkraften i varje del av mitt liv, hur och vad vill jag att andra ska komma ihåg mig som, helt enkelt vad vill jag ha för liv framöver!

En av mina största drömmer är att få leva ett gott liv varje dag. För att livet ska vara gott att leva behöver jag ge och bidra så andra också kan leva ett gott liv. Jag vill skapa mig mer vänner en ovänner, jag vill ha tillräckligt med pengar så jag har möjlighet att göra allt jag vill utan att göra avkall på att hjälpa mina medmänniskor. För jag tror att vi alla behövs, jag tror att vi alla kan, jag vet att vi alla är betydelsefulla och värdefulla samt helt fantastiska i allt vi tar oss för.

Så om du vill radikalt förändra minst ett område i ditt liv så som pengar, relationer eller din hälsa. Du har försökt att göra det innan men du får inte de resultat du vill ha. Du är inte redo att ge upp hoppet om ett lyckligare och mer meningsfullt liv. Om det stämmer in på dig då tycker jag att du ska ta kontakt med mig t.ex genom att skicka ett mejl till mig.
<​osten@osekofsweden.se>.

Så att vi tillsammans hittar vårt bästa vilket jag tror kommer göra oss alla mer glada, piggare, friskare, givmildare, positivare och mer framgångsrika på alla områden i våra liv.

Glöm nu inte att höra av dig, jag vill ha kontakt med dig och bli en bra vän med dig. Vem vet, vår vänskap kan bli den allra viktigaste tillgången för oss båda.

Låt oss le vara glada och ha kul för det smittar av sig till andra 🙂 människor.