How to be happy

Publicerat den .


”How to be happy” börjar titeln på boken jag fick av min dotter här om dagen. Ämnet är aktuellt varje dag men kanske framför allt nu med den ökande ohälsan, vi hinner inte med oss själva, vi ska hinna mer på jobbet, vi känner inte att vi inte riktigt får bidra med det vi kan, ja jag kan hålla på hur länge som helst och hitta saker som påverkar oss i fel riktning.

Välj att vara lycklig – lycka är inget som bara passar alla genom en ända lösning utan det finns många anledningar till varför vi brottas med vara lyckliga och positiva.  Psykologen William James har gjort studier på detta, varför visa människor har lättare än andra att vara mer lyckliga. Det han kom fram till var att de som lyckades hålla sig lyckliga och mer positiva var de som trodde mer på att vara lyckliga. Bara genom att hitta och skapa sig en inre tro som de snabbt kan hämta upp gjorde att de lyckades hålla sig på en högre nivå av lycka hela tiden.

”Happiness, not in another place but this place, not for another hour but this hour.” Walt Whitman.

Min egen översättning och tolkning av Walt’s sitat blir så här. Lycka – inte på en annan plats utan här och nu. Lycka – inte om någon timme utan precis nu. Lycka – är något som dras till oss när vi blir något (när vi förändras).

Ta nu ett papper, penna och skriv ner saker som får ditt ansikte att le och komma i ett lyckorus. T.ex. vara med familjen, vänner, kompisar, husdjur, drömmar och mål som du har uppnått eller som du är på väg till. Bär det med dig, sätt upp det hemma där du ser det ofta, läs och fyll på det ofta.

Tack för att du finns utan dig skulle livet inte vara lika spännande och intressant. Låt oss tillsammans hitta vårt bästa JAG 🙂 för jag tror att vi alla behövs.